11-10-2024

Важливі рішення і навіть курйози: дітям розповіли, як працює Рівненська обласна рада

Майже дві тисячі рішень, від яких залежить робота різних сфер і галузей області, приймають у Рівненській обласній раді за одне скликання. З якого віку можна стати обласним депутатом, що роблять обранці упродовж своєї п’ятирічної каденції, що таке виконавчий апарат РОР, і чим займаються його працівники – про це та багато іншого дізналися старшокласники Великоомелянського та Грушвицького ліцеїв.

(Богдан Сологуб - керуючий справами виконавчого апарату РОР-керівник секретаріату)

До сесійної зали юнаки та дівчата завітали в рамках мотиваційного проєкту "Я — майбутнє України". Уже другий рік його реалізовують за ініціативи Великоомелянської сільської ради та її голови Алли Карпюк. Дорослі поставили собі за мету - через історії успіху допомогти дітям визначитися зі своїм професійним майбутнім. 

Нагадаємо, що тиждень тому спікером проєкту був голова обласної ради Андрій Карауш. Він розповів старшокласникам історію особистістого та професійного становлення. А також побажав завжди ставити перед собою цілі, об’єднувати навколо себе однодумців і досягати бажаного. Також Андрій Карауш запросив молодих людей на власні очі побачити, як працює Рівненська обласна рада.

Про роботу головного представницького органу на Рівненщині юнакам та дівчатам розповів керуючий справами виконавчого апарату РОР-керівник секретаріату Богдан Сологуб. Старшокласники дізналися, скільки депутатів є в обласній раді, які рішення вони приймають, який вік наймолодшого та найстаршого обранців, чи багато серед депутатів жінок. Почули також про роботу комунальних закладів та підприємств РОР і навіть про скандали та бійки в історії обласної ради.

Зі свого боку, голова учнівського парламенту Великоомелянського ліцею Катерина Ковальчук подякувала всім, хто долучився до створення та реалізації проєкту. За словами старшокласниці, дізнатися з-середини, як працює орган влади такого рівня, - це дуже цінний досвід.