04-10-2024

«Дитинство – це час, коли ми формуємо себе, дорослих». Андрій Карауш розповів школярам власну історію успіху

Дитинство, юність, служба в армії, студентські роки та професійний шлях. Про своє життя - від шкільної парти і до крісла голови Рівненської обласної ради Андрій Карауш розповів старшокласникам Грушвицького та Великоомелянського ліцеїв. 

Зустріч відбулася завдяки проєкту "Ми — майбутнє України". Ініціатива має на меті допомогти молодим людям через історії успіху інших визначитися зі своїм власним майбутнім. 

- Колись я хотів стати слідчим. Але доля склалась по-іншому, - розпочав свою професійну історію голова РОР.

Андрій Карауш розповів молодим людям як він, уродженець невеликого міста на Кіровоградщині, потрапив у Рівне, і чому  Західна Україна стала для нього другою батьківщиною.

- Переїхати до Рівного було, напевно, найважчим рішенням в моєму житті. Адже на той час моя кар’єра у Кіровограді (сьогодні це Кропивницький) складалася досить успішно. Там я встиг попрацювати директором двох стратегічних комунальних підприємств – водоканалу та теплоенерго. Але сьогодні, через 12 років потомо, упевнено можу сказати, що не жалкую про цей крок, - зізнається Андрій Карауш.

Під час зустрічі говорили також, якою має бути українська освіта, як знаходити мотивацію для навчання. А також, як приймати важливі рішення. 

- Ніколи не приймайте спонтанних рішень. Якщо ви не впевнені в їх правильності, не приймайте! Краще зважте всі «за» і «проти», - порадив молодим людям голова РОР.

Ось іще кілька порад, які Андрій Карауш дав старшокласникам:

 «Де б ви не працювали, завжди уважно читайте всі документи. Адже дуже часто від цього залежить ваше життя».

«Як би не дивно це звучало в час інформаційних технологій: частіше відкладайте гаджети і проводьте час з рідними та друзями, спілкуйтеся, читайте книги, гуляйте на свіжому повітрі, прийсячуйте час своїм захопленням. У майбутньому це вам дуже допоможе».

«Українська історія, релігія – це наш оберіг. Українці здавна сповідують християнські цінності. І саме наші цінності - це оберіг народу, який воює. Це те, що збереже вашу ідентичність в майбутньому. Те, що стане оберегом від небезпек, які несе в собі глобалізований світ».

На завершення зустрічі голова РОР подякував голові Великоомелянської сільської ради Аллі Карпюк за запрошення і за саму ідею такого мотиваційного проєкту.