06-03-2024

В обласній раді триває прийом документів на здобуття двох премій ВРУ

Йдеться про Премію Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування та Премію ВРУ педагогічним працівникам дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та позашкільної освіти.

Винагороди вручаються щорічно, а претендентів визначають на підставі подань, зокрема, й до Рівненської обласної ради. Облрада приймає заявки, згодом депутати на сесії обирають кандидатів, чиї прізвища передають до профільного комітету ВРУ. Там і приймають остаточне рішення.

Нагадаємо, що Премію Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування присуджують людям віком до 35 років, а також молодіжним та дитячим громадським об’єднанням, які активно сприяли процесам державотворення, захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності, розвитку місцевого самоврядування тощо.

Щороку парламент присуджує 10 премій, розмір кожної становить 25 прожиткових мінімумів для працездатних людей, станом на сьогодні це 75,5 тис. грн.

До 1 квітня клопотання та пакет документів можна подати до виконавчого апарату облради: Рівне, майдан Просвіти, 1, каб. 328. Деталі тут.

Премію Верховної Ради педагогічним працівникам дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та позашкільної освіти можна отримати за особливі успіхи у навчанні й вихованні дітей та молоді, формування цінностей, патріотизму, розроблення і впровадження нових технологій в освіті тощо.

Щороку парламент може присудити 54 таких премії, від Рівненщини є можливість подати двох претендентів. Розмір  – 60 прожиткових мінімумів для працездатних людей, це понад 180 тис. грн. Детальніше – тут.

До 1 червня клопотання та пакет документів можна подавати у той самий кабінет 328.

- Це направду суттєва підтримка від держави тим, хто працює над собою і для розвитку своєї країни, - зауважив на своєму Telegram-каналі голова РОР Андрій Карауш.