20-01-2023

В обласній раді працюють над розробкою заходів до нової Обласної програми сприяння духовності, моральності та здоровому способу життя на 2023-2025 роки

Відбулося перше засідання робочої групи, учасники якої поділилися попередніми напрацюваннями та власним фаховим баченням про те, які саме заходи можуть увійти до нової програми.

Очолив робочу групу голова постійної комісії з економічних питань та комунальної власності Андрій Пехотін. До робочої групи також увійшли заступники голови облради Олексій Бучинський та Віталій Ундір, заступник голови облдержадміністрації Сергій Гемберг, голова постійної комісії з питань гуманітарної політики Алла Черній, депутати Людмила Мариніна та Олександр Дехтярчук, фахівці департаменту освіти і науки ОДА, управління Державної служби якості освіти в Рівненській області, представники закладів освіти.

Нагадаємо, що 23 грудня 2022 року на сесії депутати підтримали рішення про запровадженя в закладах освіти Рівненщини курсів духовно-морального спрямування. Цим документом також рекомендували Рівненській облдержадміністрації до 1 березня 2023 року розробити і подати на розгляд облради нову Обласну програму сприяння духовності, моральності та здоровому способу життя на 2023-2025 роки.

11 січня голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш своїм розпорядженням створив робочу групу, яка повинна напрацювати заходи до вищезгаданої програми, серед яких – і курси духовно-морального спрямування.

- Нова обласна програма – це комплексний документ, який буде охоплювати і дошкільну, і загальну середню і вищу освіту, а також післядипломну освіту. Наголошую, що курси християнської етики, зокрема, викладатимуть вчителі, які пройдуть підвищення кваліфікації, або здобудуть освіту за відповідним напрямком. Тобто, це буде не релігійний, а навчальний курс, - пояснив голова обласної ради Андрій Карауш.

До 31 січня учасники робочої групи підготують концепт нової обласної програми, який передадуть в департамент освіти і науки облдержадміністрації для підготовки відповідного проєкту рішення.