25-01-2023

40 працівників обласної дитячої лікарні стали донорами

Потреба у крові та її компонентах в Україні є завжди. Однак сьогодні, в час, коли на наших територіях ведуться активні бойові дії, страждає мирне населення, лікарі рятують життя поранених бійців, - ця потреба значно зросла.

Тому працівники комунального підприємства обласної ради «Рівненська обласна дитяча лікарня» власним прикладом вирішили показати, що донорство – це не лише добра справа, а й обов’язок кожного українця допомогти врятувати чиєсь життя. Звісно, якщо для цього людина не має протипоказів.

Відтак 40 працівників РОДЛ долучилися до постійної акції, яку проводить Рівненський обласний центр служби крові. Це не перша така донація від персоналу лікарні.

Нагадаємо, що донорами цього тижня стали і працівники виконавчого апарату Рівненської обласної ради. Тим самим приєднавшись до соціальної ініціативи голови облради Андрія Карауша «Ми незламної крові!». Більшість –здавали кров уперше.

Як розповіла керівниця центру служби крові Ліна Михальчук, щодня вони приймають від 70 до 100 охочих поділитися власною кров’ю. Донорська кров сьогодні найбільше потрібна для порятунку життя наших військових. Особливо менш поширених ІІІ та ІV груп. Однак, наголошують в центрі, вони охоче візьмуть кров усіх без винятку груп.