16-06-2020

З’явилася друкована історія Малолюбашанської ОТГ

Перша книга про історію створення об’єднаної територіальної громади нещодавно з’явилася на Рівненщині. «Майбутнє творимо разом: ШЛЯХ ГРОМАДИ» - видання, яке розповідає про становлення Малолюбашанської ОТГ Костопільського району. Упорядник книги – журналіст, фотокореспондент, в.о. директора газети «Новини Костопільщини» Олександр Никончук. Уродженець села Лісопіль, що теж входить в цю громаду, з власного досвіду знає, як народжувалася ОТГ.

(Олександр Никончук)

На основі офіційних документів та спогадів місцевих жителів відкривається історія Малолюбашанської ОТГ, якій виповнилося два роки: від передвиборних перегонів, самих виборів, оголошення їх результатів – до конкретних справ та змін, які за цей нетривалий час відбулися в новоствореній громаді.  

Як розповів голова Малолюбашанської ОТГ Віктор Талащук, хоч їхній громаді лише два роки, однак розповісти є про що. Влада, депутати та жителі за цей час зробили чимало.  

«Це був непростий, але  досить насичений і продуктивний час для всіх, хто тут проживає. Спільними зусиллями нам вдалося реалізувати чимало задумів та ідей, спрямованих на розвиток наших населених пунктів. Ми стовідсотково вирішили проблему з місцями в дитсадках, побудувавши два нових заклади, привели в порядок об’єкти культури, охорони здоров’я, освіти, будуємо дороги тощо. Хочу подякувати кожному з мешканців,  всім, хто долучився до вирішення тих чи інших проблем громади та брав безпосередню участь у її соціально-економічному розвитку. Нам і надалі потрібна така згуртованість для розвитку громади, в якій ми проживаємо», - зауважив Віктор Талащук.

 

На думку керівника громади, досвід запровадження децентралізації  в Малолюбашанській ОТГ може бути цікавим іншим ОТГ, котрі лише минулого року долучилися до реформи органів місцевого самоврядування.

За матеріалами газети «Голос  України»