17-04-2024

Звернення та земельні питання розглянули на засіданні будівельної комісії

Загалом 13 питань порядку денного опрацювали депутати постійної комісії з питань будівництва, розвитку інфраструктури та місцевого самоврядування. Голова комісії – Василь Яніцький. 12 із них – сесійні.

Шість питань стосувалися надання в постійне користування обласному комунальному підприємству «Рівнеоблводоканал» земельних ділянок площею від 0,05 до 0,4 гектара. Розташовані вони на території Рівного та Великоомелянської сільської ради.

Як пояснив в.о. директора підприємства Андрій Грухаль, на цих ділянках знаходяться об’єкти Рівнеоблводоканалу, тож підприємство упорядковує питання з оформленням землі під ними.

Підтримала комісія і два звернення до Верховної ради України та Кабінету Міністрів України. Одне - щодо заборони народним депутатам, обраним від ОПЗЖ, займати керівні посади у ВРУ, входити до складу тимчасових комісії, депутатиських груп та інших керівних органів, утворених ВРУ, подальшого балотування особам, які обиралися від політичних партій, діяльність яких заборонена рішенням РНБО.

Друге - щодо неприпустимості підтримки проєкту Закону України «Про особливості управління об’єктами державної власності в лісовій галузі та порядок утворення та діяльності спеціалізованого державного лісогосподарського акціонерного товариства «Ліси України».

Не знайшло підтримки у членів комісії звернення стосовно питань захисту енергетичної інфрастуктури.

Як і проєкт рішення про клопотання щодо присудження Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування. Відповідні документи до обласної ради надійшли стосовно лише одного претендента – Лілії Павленко, радниці голови Рівненської ОДА та лідерки молодіжного руху «ЗеМолодіжки Рівненщини».

Остаточне рішення з цих питань прийматимуть на сесії.