25-03-2021

Зупинити пандемію: представники чотирьох фракцій облради вимагають активізувати вакцинацію та захистити медпрацівників

Поки у країнах Європи відбувається масштабна вакцинація, що ефективно стримує ріст захворюваності на COVID-19, в Україні цілковито відсутній стратегічний підхід до вакцинації. Про це йдеться у звернені до Президента України та Кабінету Міністрів України, котре сьогодні підписали представники чотирьох фракцій Рівненської обласної ради, які становлять депутатську більшість.

Звернення щодо ситуації з  вакцинацією від COVID-19 та необхідності належного соціального забезпечення медичних працівників підтримали представники фракцій Політичної партії  «Європейська Солідарність», Всеукраїнського об’єднання «Свобода», «За майбутнє» та Радикальної партії Олега Ляшка.

Депутати вимагають у Президента та Кабміну вжити негайних заходів для призупинення розвитку пандемії. Зокрема – забезпечити належну кількість доз вакцини для проведення вакцинації населення, а також розробити та негайно оприлюднити  стратегічний план боротьби з поширенням захворювання.

Наголошується у звернені і на потребі звернути особливу увагу на забезпеченість лікарень та  належне соціальне забезпечення медичних працівників, залучених до лікування хворих на COVID-19.