21-01-2020

«Зоряний шлях Валерія Войтовича» можна побачити в обласному краєзнавчому музеї

21 січня в актовій залі Рівненського обласного краєзнавчого музею відкрилася виставка «Зоряний шлях Валерія Войтовича». Це знаний не лише на Рівненщині письменник, художник та дослідник української міфології. Автор понад двох десятків літературно-художніх творів, монографій, словників та інших видань з історії та культури України, великої кількості живописних та графічних творів.

На виставці представлені художні роботи міфологічної тематики, книги Войтовича з історії міфології, історії населених пунктів Рівненщини.

Виставку Валерій Войтович присвятив нашому земляку, видатному скульптору, життя та творчість якого він дослідив Томашу-Оскару Сосновському.

Довідково. Народився Валерій Войтович в селі Серники на Рівненщині. Закінчив Сарненську середню школу, Рівненський інститут інженерів водного господарства. Працював у науково-дослідному інституті технології машинобудування, Рівненському районному відділі культури, був кореспондентом газети «Сім днів». Викладач Рівненського державногог гуманітарного університету та Національного університету «Острозька академія». Член Національної спілки журналістів України, Національної спілки краєзнавців України та Національної спілки художників України.