04-10-2023

Змінено дату проведення Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності

Про це повідомив Суспільний Мовник України.

Саме команда Українського Радіо у 2000 році започаткувала цю ініціативу, приурочивши її до Дня української писемності та мови.

Оскільки відповідно до Указу Президента це свято відтепер відзначатимуть не 9 листопада, а 27 жовтня, то і дату написання диктанту перенесено.

Нагадаємо, що Всеукраїнський радіодиктант національної єдності  проводиться щороку. Це найбільший україномовний флешмоб, який об’єднує українців та знавців української мови по всьому світу.

Процес написання диктанту Суспільне Мовлення транслює на всіх платформах: телебаченні, радіо та диджиталі. І долучитися до цієї ініціативи може кожен охочий.

За даними Суспільного Мовлення, найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти й викладачі закладів освіти. Однак радіодиктант пишуть люди різних професій та різного віку.

Колектив Рівненської обласної ради також неодноразово брав участь у цій ініціативі, - не лише, щоб перевірити знання української, а, передовсім, щоб стати частиною об’єднавчої історії, в центрі якої – любов та повага до рідної мови.

Поки що невідомо, хто цьогоріч є автором тексту радіодиктанту. Торік це був твір Ірини Цілий «Твій дім», який зачитала народна артистка України Ада Роговцева.