05-05-2022

«Живи українською!» - в обласній «молодіжці» навчатимуть української

У Рівненській обласній бібліотеці для молоді створюють навчально-літературну платформу. Головне завдання ініціативи - вивчення й вдосконалення рідної мови, знайомство з місцевими літераторами й практичне використання української. До участі запрошують і внутрішньо переміщених осіб.

У рамках проєкту учасники отримуватимуть практичні завдання та навчальні матеріали від дипломованих викладачів, які допоможуть подолати мовний бар'єр; візьмуть участь у лінгвістичних вікторинах; познайомляться із письменниками Рівненщини.

Зокрема, на курс розмовної української мови запрошують молодь та дорослих віком від 18 років, де вони матимуть можливість  оволодіти навичками вільного спілкування рідною мовою. Йдеться про базовий рівень володіння українською. Заняття проводитиме дипломований вчитель української мови і літератури Тетяна Гніденко.

Курс вивчення української лексики та граматики передбачає оволодіння навичками елементарної комунікативної компетенції в розмовному мовленні, а також читанні та письмі. На цей курс запрошують молодь від 15 років та дорослих. Заняття проводитиме спеціаліст вищої категорії, голова циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін Рівненського фахового коледжу економіки та бізнесу Світлана Мельниченко.

Також в рамках навчально-літературної платформи «Живи українською!» проводитимуть лінгвістичні вікторини та ігри від провідних фахівців бібліотеки. Плануються зустрічі з українською письменницею та бардесою Валентиною Люліч, поетом, музикантом Юрієм Матвійчуком та іншими творчими особистостями Рівненщини.

Триває набір учасників. Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/rh6AsamsPLr4VC978