06-03-2023

Жителів Рівненщини продовжують обстежувати на туберкульоз та інші патології

Третій тиждень на півночі Рівненщини працюють фахівці Рівненського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру. На флюоромобілі виїзні бригади медиків проводять рентгенівські обстеження жителів віддалених від Рівного населених пунктів. Лише за минулий тиждень обстежили 119 осіб в селах Кисоричі, Олександрівка, Карпилівка Рокитнівської ТГ.

 - Щодня наші фахівці обстежують від 17 до 77 людей. Наша головна мета - виявити хворих на туберкульоз. Залежно від результатів обстеження, людей скеровують на подальшу діагностику чи лікування до медичних закладів за місцем проживання або ж до нашого обласного фтизіопульмонологічного центру, - розповів його директор Федір Аврука.

Наступною громадою, де працюватиме флюоромобіль, стане Вараська.

Такі виїзні обстеження здюйснюють на підставі договорів про співпрацю між Рівненським обласним фтизіопульмонологічним медичним центром та територіальними громадами області. Зокрема, тими, які розробили і прийняли місцеві програми профілактики та боротьби з туберкульозом. За весь період роботи виїзних бригад на туберкульоз та інші патології обстежили понад 1200 жителів Рівненщини.