04-10-2018

Завершила роботу позачергова 21 сесія обласної ради

На початку засідання у сесійній залі зареєструвалися 44 депутати. Засідання розпочали з привітань освітян, які у ці дні відзначають своє професійне свято. А також – з нагородження. Голова обласної ради Олександр Данильчук вручив Почесну грамоту Верховної Ради своєму першому заступнику Сергію Свисталюку. Після чого оголосив про зміни у складі депутатських фракцій.

DSC_0200.JPG

Зокрема, голова ради зачитав заяви депутатів Володимира Ковальчука та Андрія Сайчука про вихід з фракції Радикальної партії Олега Ляшка. Тож тепер в обласній раді загалом 7 позафракційних депутатів.

DSC_0015.JPG

Після того, як порядок денний взяли за основу, депутат Микола Кучеру запропонував колегам повернутися до питання щодо посади директора Рівненського обласного краєзнавчого музею. А саме кандидатури Олександра Булиги, яку погодила конкурсна комісія, однак депутати на вересневій сесії за нього не проголосували. Сьогодні Олександр Булига офіційно безробітний, а обов’язки керівника комунального закладу покладено на заступника директора з наукової роботи Олега Романчука. Пропозицію Кучерука депутати спершу підтримали і внесли до порядку денного питання про контракт з директором обласного краєзнавчого музею. Однак, розглянувши його після перерви, не віддали потрібної кількості голосів. «ЗА» проголосували лише 19 обранців.

DSC_0035.JPG

Натомість решту рішень депутати прийняли майже без обговорення. Зокрема, питання щодо внесення змін в Обласну комплексну програму профілактики правопорушень та боротьби із злочинністю та щодо внесення змін до Обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей.

DSC_0059.JPG

Розглядаючи зміни до бюджету, депутат Діана Гордійчук озвучила та просила підтримати рекомендації профільної комісії щодо виділення 1 млн. 50 тис. на закупівлю ендоскопів для Сарненської та Костопільської районних лікарень. На що обранці дали згоду.

DSC_0063.JPG

Також депутати підтримали проект рішення про клопотання щодо нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України з нагоди 50-річчя головного лікаря Рівненської обласної дитячої лікарні, депутата обласної ради Віталія Бойка.