17-03-2020

Завершила роботу 31-а сесія обласної ради: депутати прийняли програму боротьби з коронавірусом та ще понад півсотню важливих питань

На ІІ пленарному засіданні сесії були присутні 52 з 64 обранців. Перед тим, як перейти до порядку денного, озвучили зміни у складі депутатських фракцій.

Так, керівник фракції «Радикальна партія Олега Ляшка» Оксана Лозова повідомила, що зі складу фракції виключили депутата Олександра Ширяєва.

Крім того, депутат Борис Бірук заявив про свій вихід з фракції «УКРОП».  

Після цього, депутати внесли зміни до порядку денного. Передусім, 51 голосом зняли з розгляду  питання про дострокове припинення повноважень та звільнення з посади заступника голови обласної ради Олексія Бучинського.

За клопотанням обласної державної адміністрації на розгляд сесії винесли нове питання - Про обласну Програму з запобігання поширенню, діагностики та лікування на території Рівненської області COVID-19.

А також доповнили порядок денний низкою важливих звернень до вищого керівництва держави:

Про звернення Рівненської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо забезпечення сприятливих умов для ведення малого та середнього бізнесу та в цілому економічного розвитку держави.

Про звернення Рівненської обласної ради до Президента України, Кабінету України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо відновлення безкоштовної трансляції україномовних супутникових каналів, як засобу боротьби з російською пропагандою

Про звернення до Президента України та Голови Служби безпеки України  щодо недопустимості  прямих переговорів з представниками терористичних угрупувань ОРДЛО.

Про звернення Рівненської обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України та Рівненської облдержадміністрації щодо додаткових заходів по попередженню розповсюдження пандемії коронавірусу COVID-19.

Нагадаємо, що ІІ пленарне засідання сесії відбувалося з обмеженим доступом, відповідно до рекомендацій Кабінету Міністрів України. На засіданні були присутні депутати обласної ради, керівники облдержадміністрації, доповідачі.

У той же час велася пряма трансляція засідання на он-лайн ресурсах обласної ради.

А після завершення сесії для представників ЗМІ відбувся спільний брифінг голови обласної ради Олександра Данильчука та голови облдержадміністрації Віталія Коваля за участі директора департаменту фінансів облдержадміністрації Лідії Біляк та заступника начальника управління охорони здоров’я ОДА Олега Вівсяника.