19-10-2021

Завершено реконструкцію головної книгозбірні області

Енергоощадна та інклюзивна – такою стала Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека. Сьогодні офіційно презентували завершені роботи з реконструкції книгозбірні, які розпочалися у 2016 році.

Відтепер головна бібліотека області має утеплений та оздоблений фасад, енергоощадні вікна, оновлену систему опалення, внутрішній протипожежний водогін та насосну станцію. Щонайголовніше – у закладі зробили всі умови для малобільних груп населення. Зокрема, добудували  ліфт, облаштували пандус і санвузол.

Окрім того, облаштували в’їзд, стоянку до приміщення бібліотеки та літню терасу.

Ознайомитися з оновленою бібліотекою сьогодні завітали голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Ігор Ясенюк, депутати обласної ради, голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Світлана Богатирчук-Кривко зауважила, що 40% фінансування будівництва – кошти з обласного бюджету.

«Концепція була наступна – розпочати наводити лад у комунальних закладах обласної ради, зокрема в закладах культури. Адже саме вони найбільш постраждалі від безгрошів’я. Сформувалася певна черговість робіт, які планували депутати попереднього скликання, спочатку – обласна наукова бібліотека, далі краєзнавчий музей, і обласний театр. Дуже приємно, що цю ідею підтримують депутати цього скликання», - наголосила депутат обласної ради.

Зі свого боку Ігор Ясенюк, також відзначив послідовність обласної влади.

«Ми гарно працюємо в рамках нашої області. Є одне бачення, є чудова синергія, яка виливається в такий гарний проєкт, як обласна бібліотека», - додав Ігор Ясенюк.

Загальна вартість будівництва складає 18,4 млн грн, з яких 7 млн грн – з обласного бюджету.