15-05-2024

Заступник голови обласної ради долучився до онлайн-заходу в Острозькій академії  

Інструменти аналізу в управлінні публічними фінансами  обговорили сьогодні під час онлайн засідання круглого столу, який організував Національний університет «Острозька академія».

Захід є частиною наукової викладацько-студентської конференції, що проходить упродовж тижня в університеті до Дня науки України.  Учасники - науково-педагогічні працівники, студенти та аспіранти НаОУА.

Серед спікерів - заступник голови обласної ради Віталій Ундір.

Він розповів учасникам про формування та наповнення бюджету області на 2024 рік, зазначивши, що показник власних доходів області щороку зростає і сьогодні складає майже 2 млрд грн.

Структура доходів включає 68% (1300 млн грн) - власні доходи, 9% (181,2 млн грн) дотації з державного бюджету та 23%  - субвенції на освіту та охорону здоров'я (382,5 млн грн та 57,1 млн грн відповідно).

Видаткова структура бюджету виглядає наступним чином: 60,2% - спрямовано на фінансування галузі освіти, 15,5% - на соціальний захист, 8,3% - на культуру і мистецтво, 7,8% - на охорону здоров'я, 4,3% - на фізичну культуру і спорт, 2,0% - на державне управління та 1,9% на інші видатки.

серед іншого, в межах круглого столу пройшли панельні дискусії, де учасники мали змогу задати питання та отримати відповіді, обговорити сучасні підходи до управління фінансами та можливості їх удосконалення.