13-07-2020

Засідання конкурсної комісії щодо керівника обласної лікарні перенесли

Сьогодні мали відбутися засідання конкурсної комісії щодо керівника комунального підприємства «Рівненська обласна клінічна лікарня» Рівненської обласної ради. Розпорядження про проведення конкурсу голова ради підписав 4 червня 2020 року. А 10 липня завершився прийом документів від претендентів на участь у даному конкурсі.

До обласної ради надійшли документи від двох громадян: Івана Зими, який донедавна очолював лікарню, і з яким 1 червня розірвано контракт, та в.о. головного лікаря даного підприємства Віктора Ткача, який до цього обіймав посаду завідувача відділення гнійної хірургії та проктології обласної клінічної лікарні.

На початку засідання конкурсної комісії щодо розгляду заяв претендентів і доданих до них документів голова комісії Валерій Редько повідомив присутніх про те, що до Рівненської обласної ради надійшла ухвала Здолбунівського районного суду Рівненської області за заявою у справі за позовом Івана Зими, яка забороняє конкурсній комісії «вчиняти дії щодо проведення конкурсу на заняття вакантної посади керівника комунального підприємства «Рівненська обласна клінічна лікарня» Рівненської обласної ради».  

Відтак, зважаючи на дану ухвалу, усі присутні дев’ять членів конкурсної комісії прийняли рішення відкласти процедуру із заслуховуванням конкурсних пропозицій учасників конкурсу та проведення з ними співбесіди, і відповідно, визначення переможця.

У той же час доручили голові конкурсної комісії, депутатові обласної ради Валерію Редьку, за умови скасування заходів забезпечення даного позову або припинення їх дії, повідомити членів конкурсної комісії та претендентів на зайняття посади керівника РОКЛ про дату, час та місце проведення наступного засідання конкурсної комісії.

Ось як коментує ситуацію начальник відділу юридичного забезпечення та кадрової роботи виконавчого апарату Рівненської обласної ради Богдан Гречко:

«Рівненська обласна рада вважає зазначену ухвалу суду необгрунтованою та незаконною, відтак звернулася до цього ж суду щодо скасування заходів забезпечення позову Івана Зими. Оскільки, згідно з частиною 11 ст.150 ЦПК України, забороняється вживати заходи забезпечення позову, шляхом зупинення, зокрема, конкурсу, який проводиться від імені територіальної громади. Крім того, сам позивач Іван Зима звернувся із заявою щодо участі в цьому ж конкурсі».