25-07-2024

Заклади культури тергромад запрошують взяти участь у обласному конкурсі патріотичних відеороликів

До Дня Незалежності України у Рівненському обласному центрі народної творчості стартував третій обласний онлайн фестиваль-конкурс відеороликів “Барвисті мрії України”.

Журі оцінюватимуть відеороботи,  створені клубними закладами територіальних громад Рівненщини. Авторами можуть бути як окремі особи, так і авторські колективи.

Вік учасників від 10 років, залежно від категорії: I категорія –   10 - 15 років, ІІ категорія –  16 - 19 років, ІІІ категорія – 20 років і старші, IV категорія – змішана.

Тематика відеороликів стосуватиметься кількох напрямків: прояви вдячності та підтримки цивільного населення військовослужбовцям ЗСУ;  приклади героїзму військових і цивільних у війну; професіоналізм і мужність громадян; приклади любові до України та прояви патріотизму як під час захисту суверенітету держави, так і у повсякденному житті.

Детальніше з умовами конкурсу, вимогами до конкурсних робіт та порядком подання відеоматеріалів можна ознайомитись за посиланням.

Роботи потрібно надсилати на електронну адресу: konkurs-ocnt@ukr.net.

Кінцевий термін подачі заявок – 24 серпня. Нагородження переможців відбудеться 28 серпня.  

Як пояснила, директорка РОЦНТ Ірина Рачковська, під час війни заклади культури взяли на себе додаткові обов'язки, серед яких організація благодійних заходів для збору коштів на підтримку ЗСУ, допомога родинам загиблих військових через мистецькі події, збереження культурної пам'яті, проведення урочистих поховань наших героїв, котрі повертаються додому на щиті. За її словами, робота культурних установ є надзвичайно важливою, і цей проєкт покликаний донести цю думку до громадськості області.