05-01-2024

Незабаром в кожній тергромаді Рівненщини буде поліцейський офіцер

Рівненщина - одна із областей, яка з 2019 року успішно впроваджує безпековий проєкт "Поліцейський офіцер громади".

Наразі ця ініціатива перебуває на завершальній стадії реалізації.

Про це йшлося під час робочої наради, в якій взяли участь голова обласної ради Андрій Карауш, начальник обласної військової адміністрації Олександр Коваль, представники Нацполіції - начальник Департаменту превентивної діяльності Максим Ахрамєєв, очільниця управління взаємодії з громадами НПУ Майя Бреславська, керівник поліції області Віктор Шанський та його заступник Руслан Стрельбіцький. 

Сьогодні в 64 громадах області несуть службу 108 поліцейських офіцерів, а також створені 92 поліцейські станції. Як приклад, в Дубенському районі  в кожній з 19 тергромад є свій поліцейський і район став першим подібним в Україні.  

Для того, щоб забезпечити всю область та підвищити надання якості поліцейських послуг, є потреба ще у 87 поліцейських офіцерах.

Відтак, з 8 січня стартує конкурсний відбір на такі вакантні посади. Ці поліцейські живуть та працюють у певній громаді й мають забезпечувати праворядок.

Нагадаємо, що проєкт є частиною міжнародної практики під назвою “community policing”. Таку тісну співпрацю поліцейських з громадянами активно практикують в США, Великій Британії, Франції тощо.

За словами начальника Департаменту превентивної діяльності Максима Ахрамєєва, саме наш регіон буде одним з перших, де ініціативу виконають на 100%.

Зі свого боку, голова РОР Андрій Карауш наголосив, що без участі самих громад, які розуміють важливість безпекової складової, проєкт очевидно не зміг би працювати. Тому подякував органам влади на місцях за долученість.