29-01-2020

За один тиждень відвідали та попередили 3 106 суб'єктів господарювання

З 23 січня на Рівненщині триває інформаційна кампанія з детінізації зайнятості, під час якої фахівці Управління Держпраці у Рівненській області разом з представниками органів місцевого самоврядування, яким делеговані повноваження здійснення контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення, відвідують заклади сфери торгівлі, послуг, громадського харчування тощо. Адже, за інформацією Держпраці, саме вони належать до «групи ризику» щодо неоформлених працівників.

Участь у таких попереджувальних заходах беруть також представники місцевих державних адміністрацій, Державної податкової служби, Пенсійного фонду, Державної служби зайнятості.

 

Так, упродовж останньої декади січня фахівці Управління проводять інформаційні заходи з суб’єктами господарювання про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. За допомогою різних форм комунікації, зокрема, через офіційні сайти, засоби масової інформації, соціальні мережі, так і під час безпосередніх візитів, фахівці Держпраці планують охопити максимальну кількість роботодавців та працівників.

До слова, інформаційна кампанія з детінізації трудових відносин розпочалася на виконання доручення Прем’єр-міністра України від 22.01.2020 №2313/0/1-20 «Про вжиття заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами».

Інформація та фото надані Управлінням Держпраці в Рівненській області