01-10-2024

З вірою в ПЕРЕМОГУ: на Рівненщині нагородили Захисників і Захисниць України

«Бог благословив на Перемогу!» - такі слова написав Митрополит Рівненський і Острозький Іларіон під час церемонії спецпогашення нової благодійної марки від Укрпошти. «Під покровом Богородиці» - таку назву вона має. Її офіційно ввели в обіг сьогодні, 1 жовтня,  – у день, коли ми вшановуємо всіх Захисників і Захисниць України.

На подвір’ї Свято-Покровського кафедрального собору у Рівному зібралися керівники міста та області, представники силового блоку, ветерани та військовослужбовці, віряни.

Після богослужіння відбулася панахида за загиблими за Україну. Пам’ять кожного українця, який віддав за свою державу найцінніше, присутні вшанували хвилиною мовчання.

З нагоди одного з найбільших релігійних і державних свят високі нагороди вручили військовим, ветеранам, поліцейським, рятувальникам та капеланам.

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня Президент України нагородив старшого солдата Михайла Коркішка  - за успішне виконання військового завдання на Донеччині.

Вручили також цінні подарунки та Почесні грамоти обласної ради та облдержадміністрації.

Високі церковні нагороди нашим Героям вручив митрополит Іларіон.

Завершилися урочистості спецпогашенням благодійної марки Укрпошти. Її загальний тираж складає 420 тисяч екземплярів. Кошти від продажу будуть спрямовані на допомогу Збройним силам Українам. Придбати марку можна у відділеннях Укрпошти.

Розширений фоторепортаж - на Facebook РОР.