24-07-2023

З початку повномасштабної війни майже 3 тисячі переселенців звернулося до Рівненської служби зайнятості

2972 особи з числа внутрішньо переміщених осіб від 24 лютого 2022 року скористалися послугами Рівненського обласного центру зайнятості.

Так, цьогоріч у січні-червні за послугами до ОЦЗ звернулися 809 переселенців: більшість мали статус безробітного та отримували відповідні виплати.

Понад 200 осіб були працевлаштовані, 64 безробітних проходили професійне навчання, 502 особам фахівці ЦЗ надали профорієнтаційні послуги.

Як повідомили в Рівненському обласному центрі зайнятості, за працевлаштування переселенців роботодавцям держава виплачує компенсації на оплату праці ВПО. Цьогоріч 59 роботодавців області отримували такі компенсації на загальну суму 1660,6 тис грн. Вони забезпечили роботою 139 переселенців.

В РОЦЗ роз’яснили, що така компенсація надається в розмірі 6700 грн на місяць за кожну працевлаштовану особу, за яку роботодавець сплачує єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, на період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення.

У той же час загальна тривалість надання компенсації витрат не може перевищувати двох місяців з дня працевлаштування ВПО.