30-06-2023

З нагоди 30-річчя обласний «Інваспорт» нагородили Почесною відзнакою Рівненської обласної ради

Обласний «Інваспорт» відзначає 30-річчя.

Офіційною датою народження Рівненською регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» Рівненської обласної ради є 1 липня 1993 року. Спершу заклад називався «Обласний центр інвалідного спорту «Інваспорт»». Назву змінив 2019-го.

(Високі досягнення вихованців РРЦ "Інваспорт")

За ці тридцять років вихованці «Інваспорту» стали учасниками п’яти літніх Паралімпійських ігор, семи літніх та одних зимових Дефлімпійських ігор, де вибороли для України 31 нагороду, а саме – 11 золотих, 9 срібних та 11 бронзових медалей.

Останні 10 років Рівненщина утримує лідерство у третій групі областей України за результатами роботи зі спортивної майстерності з видів спорту осіб з інвалідністю.

Зауважимо, що навіть упродовж складного 2022-го року, коли в нашій державі розгорнулася повномасштабна війна, спортсмени «Інваспорту» вражали своїми результатами. Вони здобули 94 нагороди різного ґатунку: 69 - на міжнародних змаганнях, 25 медалей - на національних. Крім того, встановили 17 рекордів світу.

Дві золоті медалі з них – це здобутки рівненської дзюдоїстки Катерини Шепелюк на ХXІV літніх Дефлімпійських іграх в місті Кашіас ду Сул (Бразилія).

(За високі досягнення на міжнародній арені

Катерина Шепелюк нагороджена віднакою "Наша спортивна гордість-2022" )

На сьогодні звання «Заслужений майстер спорту України» присвоєно 22 спортсменам, 42 вихованці «Інваспорту» є майстрами спорту України міжнародного класу, 73 мають звання майстра спорту України.

(Багаторічний екс-начальник РРЦ "Інваспорт", Заслужений працівник культури і спорту Віктор Кучер )

Колектив «Інваспорту» - це також три Заслужені працівники фізичної культури і спорту України» та 19 Заслужених тренерів України.

Напередодні ювілею колектив на спортсменів РРЦ «Інваспорт» привітали керівники області, зокрема, заступник голови Рівненської обласної ради Віталій Ундір та перший заступник голови ОДА, голова постійної комісії облради з питань Регламенту, діяльності правоохоронних органів та боротьби з корупцією Сергій Подолін.

До слова, кожен рік за високі досягнення на Рівненщині виплачуються щомісячні стипендії голови обласної ради та голови облдержадміністрації для 15 спортсменів та 10 тренерів.

(Заступник голови Рівненської обласної ради Віталій Ундір)

Як зауважив Віталій Ундір, досягнення вихованців «Інваспорту» на спортивних майданчиках різного рівня важко переоцінити, а колекція медалей і нагород – вражає. Крім спортивного фронту в тилу, п’ятеро спортсменів закладу сьогодні тримають оборону в лавах Збройних Сил України. Що вкотре підтверджує – обласний «Інваспорт» виховує мужніх, сильних духом і непереможних українців!

З нагоди ювілею колективу «Інваспорту» Віталій Ундір вручив найвищу нагороду  - Почесну відзнаку обласної ради.

(Почесну відзнаку РОР вручили колективу РРЦ "Інваспорт" в особі начальника закладу,

Заслуженого працівника фізичної культури та спорту України, Заслуженого тренера України Андрія Демчука)

Крім того, цінним подарунком – годинником Рівненської обласної ради нагороджено заступника директора РРЦ «Інваспорт» Володимира Муріна.

Ще шестеро представників «Інваспорту» нагороджені Почесними грамотами Рівненської обласної ради.

Зокрема, заслужений майстер спорту України зі спортивних танців на візках, багаторазовий чемпіон світу, Європи та України Іван Сівак, директор КЗ «Рівненська обласна дитячо-юнацька спортивна школа осіб з інвалідністю» РОР Сергій Левчик, фахівець з фізичної реабілітації РРЦ «Інваспорт» Інна Гурська, тренера з футболу РРЦ «Інваспорт» Андрій Сікальський.

Крім того, під час урочистостей за перемоги і встановлені рекорди спортсменів РРЦ "Інваспорт" нагородили щорічними відзнаками "Наша спортивна гордість-2022".