28-03-2023

З 1 квітня буде діяти нова форма податкової накладної

Сьогодні в обласній раді за ініціативи депутата Світлани Левицької відбувся вже 11 вебінар з актуальних питань щодо фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання в умовах воєнного стану.

Привітав та побажав плідної роботи учасників заходу голова обласної ради Андрій Карауш. Він наголосив, що проведення таких вебінарів дає позитивний результат.

- В поточній діяльності багатьох підприємств виникає чимало проблемних питань. Під час таких зустрічей є можливість обмінятися досвідом, ознайомитися з нововведеннями в законодавстві та відповідно вирішити наявні проблеми, - додав Андрій Карауш.

Так, в ході засіданні спікери розповіли про основні нововведення в системі оподаткування. Зокрема, в.о. начальника управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДПС в Рівненській області Сергій Войно повідомив, що з 1 квітня 2023 року буде діяти нова форма податкової накладної.

- Відповідно до наказу Мінфіну від 28.12.2022 №463 у новій редакції затверджено форми: податкової накладної, податкової декларації з податку на додану вартість, уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з податку на додану вартість, - розповів Сергій Войно.

З оновленими формами можна ознайомитися на сайті Головного управління ДПС у Рівненській області.

Також начальник управління податкових сервісів Ірина Клинова проінформувала щодо електронної взаємодії з податковими органами в умовах воєнного стану.

Водночас начальник відділу адміністрування рентної плати, екологічного податку, місцевих податків і зборів юридичних осіб,, розгляду звернень Тетяна Щебря зосередилася на особливостях справляння рентної плати, екологічного податку, місцевих податків і зборів.

Насамкінець професор кафедри обліку і аудиту НУВГП, аудитор ТОВ «Українська регіональна аудиторська компанія» Світлана Левицька розповіла про аналітичне відображення в обліку та фінансовій звітності реформ податкового та трудового законодавства. Також вона зауважила, що для зручності учасників та тих, хто не зміг долучитися до вебінару, на сайті обласної ради згодом будуть розміщені всі матеріали.