30-10-2023

Юні важкоатлети з Рівненщини стали чемпіонами України

23-28 жовтня у місті Хуст на Закарпатті відбувався Чемпіонат України з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 13 років. Змагання присвятили Збройним Силам України, в лавах яких також воюють спортсмени-важкоатлети та тренери.

За медалі змагалися майже 200 юнаків та дівчат з 20 регіонів України.

Рівненщину на змаганнях представляла збірна команда, до складу якої увійшли спортсмени зі Рівного, Здолбунова, Костополя, Березного, Вараша та Дубровиці.

Спортсмени боролися за першість кожен у своїй ваговій категорії у двох вправах – ривку та поштовху.

У підсумку наші юні важкоатлети здобули перше командне місце. Такого високого результату досягли вперше за останні 10 років.

Другими стали спортсмени з Дніпропетровщини, третіми – з Хмельницької області.

В особистих заліках чемпіонами України стали вихованці Здолбунівської ДЮСШ Лукас Расюкевічус, Олександр Лозюк та вихованець Костопільскої ДЮСШ Андрій Мельник.

Срібними призерами чемпіонату України стали здолбунівчанин Даниїл Кочугура та вихованка Здолбунівської ДЮСШ Анна- Маргарита Мудра.

Бронзові нагороди вибороли спортсмен Дубровицької ДЮСШ Іван Нашора та вихованка Костопільської ДЮСШ Тетяна Семенюк.

Про перебіг змагань та високі досягнення збірної команди Рівненщини на Чемпіонаті України сьогодні спілкувалися голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш та суддя змагань Сергій Левчик.

- Уявляю, наскільки цінними є ці медалі та кубок для наших атлетів. Адже це перші серйозні нагороди в їхній спортивній кар’єрі! І це заслужений результати важкої щоденної праці над собою, а також наполегливої роботи тренерів. Ці юнаки та дівчата своїми перемогами вкотре довели, що спортивне майбутнє Рівненщини – в надійних руках. Бажаю нашим спортсменам нових перемог та особистих рекордів, - зауважив Андрій Карауш.