27-09-2023

Юні науковці Рівненщини розпочали навчальний рік

В обласному комунальному позашкільному навчальному закладі «Рівненська Мала академія наук учнівської молоді» відбулася пленарна частина Настановної сесії 2023/2024 навчального року.

Юні науковці у режимі онлайн поспілкувалися із працівниками відділів та управлінь освіти територіальних громад, директорами закладів освіти, їх заступниками та вчителями.

Привітала учасників настановної сесії голова постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики Алла Черній.

- Бажаю вам вагомих успіхів та перемог у царині науки і винахідництва. Зі свого боку депутатський корпус буде підтримувати в усіх починаннях юних науковців, - наголосила Алла Черній.

Заступник директора Рівненської Малої академії наук учнівської молоді з навчально-методичної роботи Олександр Мазур розповів про сьогодення РМАНУМ, про онлайн реєстрацію у гуртки закладу, інформаційно-методичні івенти у наукових відділеннях та інші заходи обласного і всеукраїнського рівнів.

Своїми емоціями про навчання поділилася дійсний член МАН України в Рівненській області Вероніка Якимчук. Вона – переможниця ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН України 2023 року, студентка міжнародної економіки Західноукраїнського економічного університету. Вероніка Якимчук розповіла свої секрети успіху у конкурсі-захисті та враженнями від літньої школи 2023 року.

Нагадаємо, у Рівненській МАН у цьому навчальному році працює 139 гуртків, в яких навчатиметься близько півтори тисячі гуртківців.