05-07-2024

Євроінтеграція України, і яка роль у цьому територіальних громад

Сьогодні у Волинській області відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. 

Обговорювали виклики, які стоять перед громадами у воєнний час. А також актуальні питання майбутнього членства нашої держави в Євросоюзі. 

Участь в засіданні взяв голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш. 

Серед головних викликів в контексті євроінтеграції, учасники зустрічі назвали кадровий потенціал в органах влади. Як зауважив голова РОР, важливо, щоб працівники мали необхідні навички для ефективної комунікації з потенційними партнерами, в першу чергу, йдеться про знання англійської.

- Але спершу ми маємо забезпечити зміни у структурах органів місцевого самоврядування, де працюватимуть фахівці, відповідальні саме за питання євроінтеграції, - вважає Андрій Карауш. 

Також в ході обговорення вчергове наголосили на важливості участі регіонів та міст-партнерів у цих процесах. І, щоб використовувати всі можливості, які дає членство в ЄС, кожна громада повинна шукати такі контакти і налагоджувати з партнерами тісні зв'язки, - переконаний голова РОР.

Так, в рамках засідання Комітету ще один населений пункт Рівненщини офіційно отримав нового партнера в ЄС - відповідну угоду про співробітництво підписали міста Дубно і Тракай (Литовська Республіка).