26-07-2024

"Янголи війни": в обласному госпіталі ветеранів війни до Дня медика погасили благодійну марку 

Напередодні Дня медика керівники області завітали до Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни, щоб привітати працівників із професійним святом. Найкращих відзначили грамотами обласної ради та ОДА.

Зі словами вдячності за щоденну самовіддану працю, витримку та професіоналізм до медиків звернувся перший заступник голови обласної ради Микола Кучерук.

- Ваш колектив є одним з флагманів медицини в Рівненській області. Сюди приїжджають партнери з-за кордону, тут будується новий корпус, ви постійно розвиваєтесь. Те, за що ви беретесь, є унікальним, адже в області цього більше ніхто не робить. День медика - це народне свято, адже всі хворіють і всі звертаються до вас по допомогу. Бажаю вам сил та терпіння, і щоб війна, яка забирає здоров'я Захисників та Захисниць, якнайшвидше закінчилася нашою перемогою,- зазначив Микола Кучерук.

Окрім того, на святі урочисто погасили марки під назвою "Янголи війни," присвячені військовим та цивільним медикам.

Як пояснив директор з розвитку мережі в Рівненському регіоні АТ "Укрпошта" Іван Люсак, саме так військові називають лікарів, які щоденно евакуюють поранених і рятують їхні життя у "швидких" та операційних.

Поштовий набір складається з конверта "Перший день," картки та аркушу "Героїчні професії. Янголи війни" з чотирма марками номіналу М. На них зображено, як українські лікарі на передовій та в гарячих точках виконують свою роботу.

Тираж випуску складає 100 тисяч примірників. Марка є благодійною, і 5 гривень з кожної піде на допомогу шпиталям по всій країні. Вартість блоку - 140 гривень.

Нагадаємо, випуск серії поштових марок "Героїчні професії," присвячених людям різних спеціальностей, розпочався у 2023 році.