06-05-2020

Як змінюється Старе Село завдяки децентралізації

У Старосільській ОТГ, що у Рокитнівському районі, незважаючи на карантин, громада активно працює над благоустроєм та приводить до ладу навчальні заклади, допоки там немає дітей. До речі, ці села б’ють рекорди в Україні за рівнем народжуваності.

За словами голови Старосільської громади Михайла Кузьмича, у селі Переходичі зробили капітальний ремонт школи, де навчається 110 учнів: перекрили дах, облаштували фасад, добудували вбиральні. Розпочався капремонту школи і в селі Вежиця, де здобувають освіту 270 школярів. У закладі планують замінити дах та оновити фасад. За кошти громади придбали шкільний автобус.

Крім того, у Дроздині та Старому Селі облаштовують футбольні поля зі штучним покриттям.

Ще один об’єкт, якого чекають мешканці ОТГ, - це нова пекарня у Старому Селі. Під неї капітально відремонтували одне з приміщень колишнього радгоспу. Це буде комунальна пекарня, де випікатимуть хліб за соціальними цінами. Другий чинник – села ОТГ відділені від райцентру, тож попит на хліб тут досить високий. Лише у Старому Селі проживає 4,5 тисячі людей. Тож соціальний продукт возитимуть і в інші населені пункти об’єднаної громади. Відтак у найближчих планах – придбати автомобіль, який розвозитиме випічку.

А напередодні 75-ї річниці Дня перемоги у Старому Селі оновили обеліск пам’яті та провели благоустрій території навколо. До слова, в роки Другої світової війни загинули 685 місцевих жителів.

Це особливо трагічна сторінка історії Старого Села. У грудні 1942 року село було спалене фашистами. Цьогоріч тут віддадуть шану єдиному ветерану війни - 92-річному Миколі Шльомичу. Вітатимуть  і учасників бойових дій, «афганців», воїнів АТО.

За матеріалами газети «Голос України»