07-07-2022

Як живуть літні люди та переселенці у Тучинському геріатричному пансіонаті

Сьогодні голова постійної комісії з питань соціальної політики і соціального захисту учасників АТО та членів їхніх сімей Вікторія Опанасюк відвідала КЗ «Тучинський геріатричний пансіонат». Для підопічних закладу тут провели спартакіаду «Рух заради здоров’я», яку організували працівники КЗ «Рівненський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Перед початком змагань Вікторія Опанасюк побажала всім учасникам міцного здоров’я, гарного настрою та хороших результатів.

Після завершення змагань голова постійної профільної комісії ознайомилася з роботою закладу, поспілкувалася з його працівниками та підопічними. Наразі у пансіонаті проживає 116 осіб, з них 26 – внутрішньо переміщені особи.

Заклад створений у 2001 році. Загальна його територія складає 24 га, де розміщено два корпуси. Для підопічних збудували церкву, обладнали перукарню та стоматологічний кабінет. Вони забезпечені чотириразовим харчуванням, одягом, цілодобовим медичним обслуговуванням та всіма необхідними речами.

Крім того, працівники дбають про дозвілля мешканців пансіонату. В закладі працює бібліотека. Вікторія Опанасюк наголосила на необхідності поповнення книгозбірні.

- Є прохання до всіх небайдужих людей, аби вони долучилися до благодійної справи і допомогли поповнити бібліотеку новими книжками сучасних українських письменників, детективами, історичними творами, - зауважила Вікторія Опанасюк.

Також вона відзначила хороші умови проживання та дбайливе ставлення колективу до підопічних.

- Внутрішньо переміщені особи теж задоволені умовами проживання. Вони дякували за хороше ставлення й турботу. Водночас найбільша їхня мрія – мир і спокій в Україні, - розповіла Вікторія Опанасюк.