10-11-2023

Як зберігати культурну спадщину в громадах 

В обласному краєзнавчому музеї відбувся тренінг на тему «Управління культурною спадщиною на території громади: як використовувати пам’ятки з користю для громади». 

На навчанні були присутні профільні спеціалісти - представники територіальних громад області, заслужений працівник культури України Микола Федоришин та  запрошені викладачі НУВГП - Богдан Прищепа – археолог, доктор історичних наук, доцент кафедри суспільних дисциплін,  Ольга Смолінська – кандидатка архітектури, доцентка кафедри архітектури та середовищного дизайну.

Під час тренінгу підняли важливі питання, що стосувались охорони культурної спадщини в місцевих громадах. Правильна комунікація з мешканцями, правовий статус культурних й історичних об’єктів, паспортизація пам’яток  - це ті основні механізми, які допоможуть зберегти, відновити, захистити  надбання історії нашого краю. 

Метою даного заходу було змінити підходи в роботі з пам’ятками культури з користю для громади, сприяти створенню сучасних конкурентоспроможних проектів.