05-10-2023

Як вижити музеям під час війни, дізнавалися учасники проєкту Memory Savers UA

Як ми вже повідомляли, на базі Рівненського обласного краєзнавчого музею відбувся завершальний етап всеукраїнського проєкту Memory Savers UA.

Він створений він для підтримки музеїв України в умовах війни. А саме: щоб привернути увагу до технічного забезпечення музеїв, навчання фахівців, оцифровування каталогів музейних фондів, залучення молоді до практичної роботи з цифровими фондами та музейними колекціями.

Сьогодні на базі РОКМ відбувся фінальний захід навчального табору для молодих музейників з понад 20 музейних закладів України. Зокрема, панельна дискусія «Музей у війні. Модель виживання».

Про роботу своїх музеїв в перші дні повномасштабної війни розповіли керівниці Охтирського міського краєзнавчого музею, Прилуцького краєзнавчого музею імені В.І.Маслова та Харківського історичного музею ім. М.Ф. Сумцова.

З роботою Рівненського обласного краєзнавчого музею, зокрема, як з перших днів повномасштабного вторгнення колектив закладу змушений був переховувати найцінніші експонати, розповіли його директор Олександ Булига та завідувачка сектором мистецтв Тетяна Міненко.