10-09-2020

Як розвивати спортивні осередки в умовах децентралізації - обговорили на всеукраїнській конференції

Враховуючи продовження карантину в державі, 10 вересня відбулася всеукраїнська відеоконференція на тему: «Особливості організації фізкультурно-оздоровчої роботи в територіальних громадах».

У конференції взяли участь заступник міністра молоді та спорту України Матвій Бідний, президент НОК України Сергій Бубка, голова Асоціації об’єднаних територіальних громад Олександр Корінний, голова ГО «ВФСТ «Колос» Олександр Мендусь та керівники департаментів, управлінь з питань молоді та спорту облдержадміністрацій, територіальних організацій ГО «ВФСТ «Колос», регіональних відділень НОК України.

Долучився до конференції і директор комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, Голова Відділення НОК України в Рівненській області Микола Петренчук.

Учасники обрали для обговорення ряд нагальних питань, а саме: перспективи утворення та діяльності спортивних осередків в новоутворених територіальних громадах, напрацювання якісної нормативно-правової бази, визначення Стандартів для галузі фізичної культури і спорту в Україні.

Також наголошувалося про збереження закладів фізичної культури, тренерів, контингенту учнів, об’єктів інфраструктури в період реформи децентралізації в Україні.

За підсумками проведення відеоконференції здійснено робочі напрацювання та підготовлено концептуальні рішення.