12-11-2020

Як розвивати культурний менеджмент – говорили в обласній бібліотеці для молоді

Фахівці Рівненської обласної бібліотеки для молоді взяли участь у грантовому онлайн хабі на тему «Культурний менеджмент в громади». Організатором дистанційної зустрічі став комунальний заклад «Рівненський обласний центр народної творчості» Рівненської обласної ради. Своїм досвідом ділилися ті, хто успішно реалізовує культурні грантові проєкти.

Зустріч поділили на три частини, під час яких в деталях обговорили, як написати якісний проєкт, котрий зможе претендувати на грантову підтримку. Зокрема, і в частині ефективного бюджетування.

Серед головних спікерів – фахівці Центру народної творчості, заступниця директора з культурно-масової, інформаційної роботи та креативних індустрій Ірина Рачковська, завідувачка відділу культурно-масової, інформаційної роботи та креативних індустрій Юлія Гончарова, провідний методист нематеріальної культурної спадщини та декоративно-ужиткового мистецтва Людмила Стасюк.

Журналістка та експерт з питань культурного менеджменту Руслана Броновицька також розповіла, як на Рівненщині вдалося реалізувати проєкт «Культурна медіа-школа для дітей та підлітків», співавтором якого вона є. Експертка акцентувала увагу слухачів на тому, як правильно розробити комунікаційну стратегію та розпланувати фінансові витрати. Адже саме від того, наскільки фахово буде подана пропозиція грантодавцеві, залежить його позитивне рішення і, власне, успішна реалізація самого проєкту.

Проєкт "Культурний менеджмент в громади" має за мету сприяти розвитку різних культурних індустрій на Рівненщині. Надто в період карантинних обмежень, коли заклади культури та митці повинні пристосовуватися до нових реалій.