21-11-2022

ВООЗ продовжує підтримувати обласний військовий госпіталь

Днями Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни відвідали представники Всесвітньої організації охорони здоров’я на чолі з Главою Бюро ВООЗ в Україні доктором Ярно Хабіхтом. Мета візиту – ознайомитися з роботою закладу та обговорити деталі подальшої співпраці.

Нагадаємо, що за підтримки уряду Великої Британії та ВООЗ на базі госпіталю упродовж кількох місяців триватиме навчання з медичної реабілітації. Його проводитимуть реабілітологи з різних країн світу: Великої Британії, Австралії, Канади, Швеції, Норвегії та Італії. Вони навчатимуть наших фахівців надавати медичну та психологічну реабілітаційну допомогу захисникам. Зокрема, тим, які отримали важкі черепно-мозкові та спінальні травми.

Навчання лікарів-реабілітологів  - це не єдиний напрямок підтримки від ВООЗ. Зважаючи на складну ситуацію, в якій опинилася енергосистема України, важливо забезпечити стабільне тепло та електропостачання і до тих медзакладів, де лікуються наші військові. Тож іноземні донори свого часу подарували госпіталю генератор потужністю 125 кВт, який сьогодні дає можливість медзакладу повноцінно працювати та відновлювати здоров’я захисникам.