12-08-2020

Водно-спортивну арену європейського рівня планують побудувати в Дубно

З пропозицією побудувати в Дубно сучасний веслувально-спортивний комплекс до голови Рівненської обласної ради Олександра Данильчука звернувся дубенський міський голова Василь Антонюк.

У листі, зокрема, йдеться про те, що Дубно відоме своїми здобутками у водних видах спорту. Тут підготували 33 майстри спорту, 5 з яких – міжнародного класу. Відтак міська влада Дубна вбачає за доцільне створити на території міста новий спорткомплекс для тих, хто займається веслуванням на байдарках і каное. Йдеться про залучення спортсменів з усієї України та про можливість проводити на базі комплексу тренувань та спортивних змагань високого рівня.

Крім того, на думку влади міста, цей об’єкт може стати привабливим не лише в контексті розвитку спорту, а й туризму Рівненщини. Звести його планують на одній з водних артерій Дубна. Місто готове надати під зведення спорткомплексу земельну ділянку та замовити проєктно-кошторисну документацію. У Дубенській міській раді також розраховують на підтримку з обласного бюджету в реалізації цього проєкту.

 

Дане питання сьогодні розглянули на засіданні постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики. Голова комісії Алла Черній, зокрема, наголосила, що такий  спорткомплекс дасть поштовх для розвитку водних видів спорту не лише в Дубенському районі, адже вже сьогодні гарні результати показують спортсмени і з інших куточків області.

У той же час депутати рекомендували, щоб це питання розглянули колеги з постійної комісії з питань будівництва та розвитку інфраструктури. Як пояснив керуючий справами виконавчого апарату обласної ради – керівник секретаріату Богдан Сологуб, відповідно до рішення обласної ради №1479 «Про деякі питання співфінансування об’єктів будівництва, ремонту, реконструкції з обласного бюджету», перш ніж замовляти проєктно-кошторисну документацію на будівництво, міська рада має подати відповідні документи на розгляд згаданої комісії обласної ради. Щоб депутати розуміли потенційне навантаження на обласний бюджет і могли надати фінансові гарантії підтримки проєкту в майбутньому.

У підсумку члени комісії підтримали ідею будівництва веслувально-спортивного комплексу в місті Дубно з вищезгаданими рекомендаціями.