18-08-2020

Влада закликає релігійні громади Рівненщини дотримуватися карантинних обмежень

Сьогодні відбулося засідання обласної Ради християнських церков, участь в якому взяв і голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук.

Керівництво області проінформувало очільників релігійних громад про поточну ситуацію щодо поширення на Рівненщині COVID-19. 

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Подолін озвучив актуальну статистику. Станом на ранок 18 серпня в області зафіксовано 43 нових випадки захворювання на коронавірус, а загальна кількість хворих сягнула 7871 людей. Найбільше за останню добу зафіксували в Гощанському районі – 11 хворих на COVID.

Тривожною залишається статистика в Рівному та Рівненському районі, а також в Костопільському, Здолбунівському та Дубенському районах. Більшість районів Рівненщині поки перебувають у жовтій зоні. До зеленої потрапив лише Дубровицький район, де офіціно підтверджені 50 випадків захворювання на COVID.

Як повідомив в.о. головного санітарного лікаря області Олександр Бялковський, за літній період статистика щодо поширення цього вірусу не втішає. Адже за літній період хворих на Рівненщині побільшало утричі.

Відтак і влада, і санепідеміологи закликали очільників релігійних громад не нехтувати епідобмеженнями та роз’яснювати своїм прихожанам, яку небезпеку несе за собою легковажне ставлення до карантину. А з уваги на релігійні та державні свята, які ближчим часом відзначатимуть в Україні, просять уникати масових скупчень людей.

  

Під час засідання обласної Ради християнських церков також стало відомо про те, що в області відновлена робота щодо реєстрації релігійних громад, яка була призупинена.