24-09-2018

Визначили переможців ІІ етапу Конкурсу проектів з енергоефективності

13 проектів, які мають на меті скоротити енерговитрати та в перспективі заощадити бюджетні кошти, сьогодні затвердила Конкурсна рада обласного Конкурсу проектів з енергоефективності. На їх реалізацію передбачено 7,4 млн.грн. з обласного та місцевих бюджетів. Фінансування отримають Володимирецький, Здолбунівський, Корецький та Рокитнівський райони, Крупецька, Миляцька, Острожецька й Тараканівська ОТГ, обласний діагностичний центр, обласний шкірвендиспансер та обласний психоневрологічний інтернат.

 DSC_0123.JPG

Бюджетні 7,4 млн.грн. спрямовуються на енергоощадні заходи переважно в комунальних закладах соціальної сфери, а це школи, дитсадки, будинки культури, лікарні, спортивні установи. З них 4,8 млн. – кошти обласного бюджету, решта – районних, міських бюджетів та бюджетів громад. Це дасть можливість замінити системи опалення, встановити автоматичні лічильники тепла, реконструювати котельні, замінити електромережі та встановити сучасне енергоощадне обладнання.

DSC_0121.JPG

Так у Миляцькій ОТГ завдяки проекту мають відремонтувати покрівлю, утеплити фасад, частково замінити вікна та двері, а також оздобити цоколь в будівлі Миляцької НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ» на загальну суму 764,6 тис.грн.

DSC_0104.JPG

Також члени Конкурсної ради рекомендували запровадити механізм моніторингу ефективності самого Конкурсу. Аби переможці звітувалися про виконані роботи та економічний ефект, якого досягли завдяки реалізації проекту.

DSC_0110.JPG

Перший заступник голови обласної ради, співголова ради Конкурсу Сергій Свисталюк також підтримав ідею колег, аби фінансування проектів, які з об’єктивних причин нереально завершити до кінця поточного року, перенести на початок 2019-го – задля ефективного використання бюджетних коштів.