09-12-2019

Визначили найспортивніший підлітковий клуб Рівненщини

Цими вихідними у Рівному відбувся обласний спортивний фестиваль серед підліткових клубів за місцем проживання. Двічі на рік його традиційно проводить комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради за підтримки Відділення НОК України в Рівненській області, в рамках Всеукраїнських масових заходів для молоді «Здорова молодь – здорова нація».

Цього разу команди-учасниці зустрілись для спортивних батлів в Рівненському НВК «Колегіум». І хоч не всі підліткові клуби мають спортивного спрямування, більшість охоче  взяли участь у змаганнях.

«У першу чергу – це здоров’я, вміння працювати в команді, та, звичайно, можливість відволіктись від гаджетів. Підлітки активно проводять дозвілля, здобувають певний досвід та знайомляться з новими друзями», – розповів директор обласного центру "Спорт для всіх", голова Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області Микола Петренчук.

Цього разу організатори, готуючись до фестивалю, значно оновили його спортивну програму. На учасників чекали випробовування в інтелектуальному конкурсі, де потрібно було зібрати пазли піктограм олімпійських видів спорту, та в п’яти естафетах.

Після запеклої боротьби «золото» та «бронзу» здобули команди «Олімп-1» та «Олімп-2» з підліткового клубу за місцем проживання відділу у справах молоді та спорту Здолбунівської РДА (керівник Юрій Махлюк). Лише два бали стали вирішальними для команди «Чемпіон» з Дубенського району (керівник Вячеслав Білоус), яка посіла друге місце.

Переможців визначили також в індивідуальних випробовуваннях. Так, у конкурсі з обертання обручів перемогу здобув Максим Самойленко. У вправності володіння скакалкою не мав рівних  Даниїл Доменюк. У влучності накидання кілець на конус найуспішнішим став Назар Балащак (всі з команди «Олімп-1»). У завданні з набивання м’яча для настільного тенісу  найкращий результат продемонстрував Владислав Гульчук (команда «Фаворит»).

Завершився фестиваль традиційно - урочистим нагородженням переможців та призерів. Крім того, всі учасники отримали сувеніри від організаторів заходу.