07-12-2020

7 грудня - День місцевого самоврядування в Україні. Вітання голови обласної ради

Шановні жителі Рівненщини!

7 грудня в Україні відзначають День місцевого самоврядування. Це свято було встановлено відповідним Указом Президента ще 20 років тому. Фактично, з того часу було заявлено про початок непростого шляху до системних реформ, покликаних якісно змінити роботу органів місцевої влади в Україні, зробити життя наших громад по-справжньому європейським.

Проте Україна довго не наважувалася на ці зміни. І лише за президенства Петра Порошенка розпочався довгоочікуваний процес децентралізації – передачі повноважень «на місця». Повноважень, ширших можливостей для розвитку та коштів.

Але, шановні колеги! Шановні новообрані голови та депутати місцевих рад! Ця реформа розпочиналася у 2015 році не для того, щоб перестали красти у Києві та отримали можливість красти на місцях.

25 жовтня наші громади отримали ще один шанс змінити життя на краще. Вірю, що всі ми прийшли у владу з добрими намірами. А тому найперше, що хочу побажати усім нам, шановні працівники органів місцевого самоврядування, - гостро відчувати відповідальність за громади, які нам довірилися.

Любіть свої села та містечка, дбайте про них. Будьте патріотами та добрими господарями.

Успіхів та зі святом!

 

Голова ради                           Сергій КОНДРАЧУК