26-06-2020

Вітання Голови обласної ради до Дня Конституції України

Шановні краяни!

24 роки тому молода українська держава отримала свій Основний Закон, цим самим закріпивши  правові основи незалежності, суверенітет і свою територіальну цілісність. Завдяки Конституції ми стали повноправними партнерами на міжнародній арені, отримали визнання як самостійний геополітичний гравець.

В останні роки зміст Основного Закону набув особливо важливого значення, адже в країні тривають реформи: освітня, медична, адміністративно-територіальна, коли реальні владні повноваження лягають на місцеві громади, зростає вплив та відповідальність кожного українця за прийняття рішень. Тому саме зараз ми повинні об'єднати зусилля та прийняти необхідні конституційні зміни, щоб закріпити цю реформу та прямувати до її успішного завершення. 

Цих змін чекають в кожній громаді, в кожній раді та в кожному регіоні.  

Тож щиро бажаю кожному з нас, щоби прописані в Основному законі права та свободи українців не йшли в розріз з реальним життям! Щоб Конституцію сприймали не лише як гарантію можливостей, а й як перелік обов’язків, які повинен шанувати та виконувати кожен українець!

 

Голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук