31-12-2022

Вітальне слово голови обласної ради Андрія Карауша з нагоди Нового 2023 року

"31 грудня 2022 року - 311 День війни. Календарний 2022-й завершується, особисто для мене, лише на календарі. Перегорнути сторінку цього страшного року ми, вочевидь, зможемо лише після нашої остаточної Перемоги!
Через війну 2022-й ніби випав з життя: зруйновані плани, мрії, скалічені людські долі і найстрашніше - забрані життя..
Цей біль навічно залишиться з нами і ми завжди з пошаною і гордістю згадуватимемо усіх, хто віддав найдорожче за Україну: за право вільно жити на своїй землі, називатися українцями, виховувати дітей і будувати демократичне майбутнє. Ми ніколи не пробачимо окупантові наших утрат і не подаруємо зруйнованого щастя. За кожну материнську сльозу, за вкрадену усмішку дитини ворог заплатить сторицею!
Я зустрічаюся із родинами загиблих воїнів, спілкуюся і добре знаю про їхні потреби. Більшу частину з них ми передбачили у комплексній обласній програмі соціальної підтримки Захисників і Захисниць України на 2023-2025 роки. Тож, всебічна підтримка сімей наших Героїв — це один з пріоритетів у моїй роботі на наступний рік.  
Боротьба не закінчена. І ми не забули про ворожих агентів у тилу. Саме тому я вітаю рішення про заборону російської церкви в Україні, за який проголосував одноголосно весь депутатський корпус. За рік війни ми стали сильніші і навчилися виступати проти ворога єдиним фронтом! Наше буденне життя - донатити на ЗСУ, долучатися до волонтерів, утримувати бізнес в блекаут, збивати ворожі дрони стрілецькою зброєю, допомагати переселенцям, евакуйовувати поранених, лагодити лінії електропередач під обстрілами, не зупиняти роботу банків, підприємств, шкіл, відновлювати приватне житло та понівечені окупантами інфраструктурні об’єкти... І головне — мріяти і наближати Перемогу! Це найголовніше бажання на 2023-й. 
Ми маємо надзвичайну країну і надзвичайну здатність пройти там, де інші не пройдуть! Вистояти, коли інші здаються! Вірити, коли, здавалося б, уже немає у що! Світити в суцільній темряві! І стати єдиним символом незламності в цілому світі! 

Я дякую моїй команді однодумців, з якою ми пройшли і закінчуємо 2022-й  -- рік важких, але доленосних викликів. Дякую нашим Збройним Силам, допомагати яким не втомлююся! Дякую волонтерам, з якими разом робимо спільну велику справу. Дякую партнерам, з якими започаткували в області потрібні і важливі проєкти, зокрема, в галузі підтримки ВПО. І з упевненістю кажу, що ми продовжимо і підсилимо їх в наступному році.
Війна навчила нас цінувати те, що ми маємо! Гуртуватися і тримати стрій кожен на своєму фронті. Тільки з таким настроєм — Перемоги, зустрічаємо 1 січня 2023 року - 312 День війни".

Голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш