10-10-2024

Виставковий проєкт художника Станіслава Жалобнюка представили у Рівному

«Випромінювання» - саме під такою назвою у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку відомого одеського художника Станіслава Жалобнюка.

Експозиція висвітлює феномен особистісного бачення художником тривожної реальності сьогодення – наймасштабнішої війни на нашому континенті з часів Другої світової війни, пов’язаних з нею громадських хвилювань та цивілізаційних загроз. 

Як зазначив автор виставки Станіслав Жалобнюк, сучасне мистецтво – це бекграунд. Головне в таких творах – це те, як ви його бачите і трактуєте.

На відкриття виставки також завітав заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський.

- Дана експозиція не лише підкреслює талант митця, але й запрошує глядачів зануритися у світ його творчості, що випромінює емоції та глибокі роздуми. Виставка стала яскравим свідченням того, як мистецтво може об'єднувати людей і спонукати до нових відкриттів. Станіслав Жалобнюк, відомий своїм унікальним стилем, майстерно передає на полотні складні переживання і естетичні враження, які здатні торкнутися сердець навіть найвибагливіших цінителів,» - зазначив Олексій Бучинський.

Виставка творів одеського митця  організована спільно з Одеським національним художнім музеєм та представлена такими циклами – «Чорне море», «Потенційно (не)прийнятний контент», «Випромінювання», «Траса Е-95», «Садочок мого діда Сави, рік 1947» та іншими.

Експозиція буде відкрита для відвідувачів обласного краєзнавчого музею упродовж місяця.