17-05-2022

«Вишивання у саду» - до Всесвітнього дня вишиванки

19 травня відзначатимемо Всесвітній день вишиванки. З цієї нагоди комунальний заклад обласної ради - Рівненський обласний центр народної творчості запрошує рівнян, гостей міста та переселенців відвідати культурний простір Ethno Open Space «Вишивання у саду».

З 12:00 до 15:00 за адресою вул. Драгоманова, 22 діятимуть одразу кілька локацій для дорослих та дітей.

Зокрема, учасниця фольклорного гурту «Королівна» з Києва Ольга Гвяздовська проведе з малечею народні ігри та забави.

Ті ж, хто цікавляться історією української вишивки, зможуть послухати лекцію про техніки вишивки Рівненського Полісся та традиційний одяг нашого регіону. А також взяти участь в майстер-класі зі створення схем для вишивки та повчитися різних старовинних технік пов’язування української хустки.

Діятиме також фольклорна локація, де виступатимуть знані етномузиканти та фольклористи Рівненщини, а також відомий далеко за межами області Народний художній колектив - молодіжний фольклорний гурт «Веснянка».

Тематична фотозона, експозиція вишитих сорочок та рушників, виставка проєкту «Кухор» та ляльок-мотанок від Оксани Довжик, спільне коло вишивання від майстринь-вишивальниць, фудкорт зі смаколиками» - це також чекає на відвідувачів етнопростору «Вишивання у саду».