06-03-2020

Випускники Академії патрульної поліції склали Присягу на вірність українському народові

Перший заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк привітав перших 40 випускників Державної установи «Рівненська академія патрульної поліції».

(На фото перший заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк)

«Ніколи не думав, що протягом найближчих п’ять років своє життя доведеться пов’язати з національною та патрульною поліцією нашої області. Дякую богу, що дав мені можливість бути причетним до тих змін, які відбувається в нашій державі, зокрема до реформи поліції в Україні. За цією реформою стоять не просто людські долі, а людські долі, які оберігаєте ви! Ви достойно служите і гідно захищаєте правопорядок нашої області», - наголосив Сергій Свисталюк.

Рівненську академію створено 24 травня 2019 року відповідно до Наказу Національної поліції України як відповідь на збільшення сучасних потреб і запитів суспільства щодо якісної професійної підготовки поліцейських на хвилі реформування системи внутрішніх справ.

(На фото Зоя Варійчук - начальник "Рівненської академії патрульної поліції)

Цей проєкт реалізований завдяки спільній роботі Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України та міжнародних партнерів – США і Канади.

До слова, Рівненська академія патрульної поліції – третя в Україні Академія нового типу, яка спеціалізується на підготовці патрульних поліцейських.

Під час заходу поліцейські склали Присягу на вірність українському народові.

Участь в урочистостях також взяли перший заступник голови ОДА Сергій Подолін, керівництво Національної Поліції України, Головного управління нацполіції в Рівненської області, Управління патрульної поліції в Рівненській області та міжнародні партнери. Зокрема, директор регіонального програмного офісу міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування Департаменту юстиції США в Україні пана Джона Монтаніо, старшого радника з правоохоронних питань пана Еріка Сівека, Керівника Канадсько-українського проєкту розвитку поліції пана Тома Монастирські, Командуючого місією, головного суперінтенданта Канадської поліцейської місії в Україні пана Джона Робіна, Заступника командуючого місією пана Троя Борегарда, Радника з тренінгових питань Метью Стоунера.