03-10-2018

Винагороди до професійного свята отримали педагоги Сарненщини

З нагоди Дня вчителя у Будинку культури Сарн зібралися кращі педагоги району. З професійним святом їх особисто привітав голова обласної ради Олександр Данильчук, а художні колективи Сарненщини підготували концертну програму.

IMG_0464.JPG

Урочистості розпочалися з вітального слова голови Сарненської райдержадміністрації Ярослава Яковчука. За його словами, район непогано розпочав новий навчальний рік, зокрема, чимало шкіл забезпечили комп’ютерною технікою, обладнали кілька комп’ютерних класів, на що з бюджету було витрачено понад 5 млн.грн. Також на Сарненщині задоволені підготовкою навчальних закладів та самих вчителів до роботи за вимогами Нової української школи. Закуплено та встановлено нове сучасне обладнання та меблі, педагоги пройшли необхідне навчання та успішно почали впроваджувати освітянську реформу. Тому, кращим педагогам району голова РДА вручив Почесні грамоти Міністерства освіти та науки. Крім того, з нагоди професійного свята, вчителі району отримали грошову винагороду в розмірі посадових окладів.

IMG_0419.JPG

У той же час, за словами Ярослава Яковчука, з кожним роком загострюється проблема з нестачею шкіл у населених пунктах, де щороку зростає народжуваність. На сьогодні ця проблема найгостріше стоїть у селах Цепцевичі, Чабель та Вири. Однак уже за рік-два питання будівництва нових шкіл постане у селі Костянтинівка та в самому райцентрі.

IMG_0418.JPG

Голова обласної ради Олександр Данильчук запевнив освітян району, що влада області робить усе можливе, щоби активна фаза будівництва нових шкіл у Цепцевичах, Чабелі та Вирах стартувала вже 2019-го. Адже, до прикладу, в Цепцевичах тендерні процедури вже пройдено, тож розпочинати підготовку до будівництва можна вже цьогоріч.

IMG_0411.JPG

«Я завжди казав, що вчителі – це ті люди, на яких лежить величезна відповідальність за майбутнє нашої країни. Адже, як це не звучить банально, саме ви, шановні педагоги, даєте нашим дітям путівку в життя. Кажу це з власного досвіду, бо саме моя перша вчителька, класний керівник, а потім тренер зробили з мене того, ким я став. В дорослому житті мені також щастило на вчителів – талановитих педагогів, які стали моїми друзями. З деким я спілкуюся і досі», - наголосив Олександр Данильчук.

IMG_0465.JPG

Голова ради разом з депутатом Людмилою Мариніною вручати Почесні грамоти, відзнаки та цінні подарунки Рівненської обласної ради педагогам і керівникам навчальних закладів Сарненського району. Особисте вітання від Олександра Данильчука просто на сцені отримала і Людмила Мариніна – як директор Цепцевицької ЗОШ.