02-08-2022

Виконання обласного бюджету, кошти на оборону, кадрові питання: про що йшлося на засіданні бюджетної комісії

Понад два десятки питань розглянули депутати на засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків обласної ради під головуванням Ігоря Ясенюка. Участь в засіданні взяли також голова ради Сергій Кондрачук та керівництво облдержадміністрації.

Передусім заслухали звіт про виконання бюджету Рівненщини за І півріччя 2022 року. Як зауважила директорка департаменту фінансів ОДА Лідія Біляк, незважаючи на складний час, головний кошторис області наповнюється, а перевиконання становить 104,8 %. Це відбувається передовсім завдяки свідомому бізнесу, який навіть в умовах воєнного стану продовжує працювати, сплачуючи податки та заробітні плати.

У той же час, залишки цільових субвенції, які були передбачені на різні галузі, зокрема, освіту, були перерозподілені і спрямовані на потреби тероборони та внутрішньо переміщених осіб. Йдеться загалом про понад 71 млн грн.

Проаналізували і видатки на реалізацію заходів обласної програми забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи за підсумками першого півріччя. Так, станом на 1 липня профінансовано понад 49 млн грн. Більшість коштів спрямували на придбання військового спорядження, радіостанцій, комп’ютерної техніки, на відновлення будівель та ремонт транспорту, якими користуються наші оборонці. Частину коштів витрачено на облаштування захисних споруд та закупівлю генераторів для комунальних медичних підприємств Рівненщини, які тримають медичний фронт.

З поміж питань, які планують розглянути на сесії 12 серпня, депутати підтримали низку проєктів рішень, що стосуються орендної плати в різних комунальних підприємствах. Зокрема, і щодо безоплатної оренди для Луганського медичного університету.

Крім того, депутати погодилися винести на розгляд сесії питання щодо ліквідації комунального підприємства «Аптека «Ліки» Рівненської обласної ради. Нагадаємо, КП було виставлене на продаж, однак ніхто не зголосився його придбати. Тож в обласній раді розглядають варіант ліквідації збиткового підприємства.

Погодили на комісії і низку питань щодо приватизації майна обласних комунальних підприємств. Зокрема, Управління майновим комплексом та Рівненського обласного виробничого КП водопровідно-каналізаційного господарства "Рівнеоблводоканал". 

Винесли на сесію і два кадрових питання – про контракт з директором комунального закладу «Острозький психоневрологічний інтернат» Рівненської обласної ради. На цю посаду претендують двоє: Лариса Іванова та Іван Ткачук.

Визначатимуться 12 серпня і щодо керівника Рівненський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді, очолити який зголосився один претендент – Юрій Шадий.