27-01-2023

Військова частина 3055 Нацгвардії відзначає 27-у річницю створення

Сьогодні військова частина 3055 Національної гвардії України відзначає 27-річницю з часу створення.

Історія створення військової частини почалася ще у 1996 році. Тоді вона була у складі Кримського оперативно-територіального об’єднання Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України та базувалася у м. Євпаторія. До 2014 року ВЧ успішно виконувала завдання з охорони громадського порядку. А в 2018 році військова частина 3055 була сформована у м. Рівне на базі 3-го стрілецького батальйону 2-ї окремої Галицької бригади Західного оперативно-територіального об'єднання та нині входить до його складу.

Бійців Національної гвардії привітали з професійним святом заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк, перший заступник голови ОВА Сергій Подолін та керівники силових структур.

- Щиро вітаю з професійним святом. Ви заслуговуєте тільки найвищих слів вдячності і пошани. Ви гідно і з честю виконуєте свої обов’язки як на теренах нашої області, так і з гідністю берете участь у повномасштабній  війні проти України. Ми точно переможемо! А вам щиро бажаю міцного козацького здоров’я, добробуту і миру, - звернувся з вітальним словом Сергій Свисталюк.

За сумлінне виконання та зразкову військову дисципліну Почесною грамотою та пам’ятним знаком обласної ради він відзначив кращих військовослужбовців військової частини 3055.

- Побратими, зараз час, коли кожен з нас немає жодного права опустити руки. Усі ми маємо зробити все від нас залежне, аби наблизити перемогу. Кожен з нас повинен пам’ятати про ту клятву, яку ми склали перед Богом та українським народом. Попереду нашої військової частини ще багато завдань, - звернувся до бійців Нацгвардії командир військової частини 3055 Сергій Лук’янчиков.