08-03-2024

Війна не зупинила розвиток меблевого кластеру на Рівненщині, навпаки – галузь отримала великі інвестиції

400 мільйонів євро та понад тисяча робочих місць – такий на сьогодні результат проєкту зі створення меблевого кластеру на Рівненщині, який стартував 2019 року.

В нашій області виробляють 72% окремих видів меблевої продукції, 62% фанери, 43 % ДСП, - усе це загальнодержавні показники. Майже третина деревообробної та меблевої продукції йде на експорт у різні країни світу.

Про інвестиції в час війни голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш розповів під час IX Європейського конгресу місцевого самоврядування. Захід відбувся в польському місті Міколайкі і об’єднав 2500 учасників.

Виступ голови РОР стосувався передусім інвестицій.

- Коли росія намагається знищити Україну, то економіка відіграє величезну роль у тому, аби цього не сталось. Це варто розуміти. І коли почалась повномасштабна війна – реальним викликом було переконати бізнес, що Україна вистоїть. Вийшло. А тепер уже є плани на розвиток. Область готова приймати й інших інвесторів, попередні нас обрали великою мірою через хорошу логістику, - розповів Андрій Карауш.

Однак тема конгресу звучала дещо ширше - "Майбутнє децентралізації в світі, що змінюється". Тож учасники обговорювали різні виклики, з якими стикається чи може стикнутися місцеве самоврядування, і до яких треба бути готовим: інфраструктура, медицина, екологія, дефіцит кадрів, війна та її наслідки.