27-05-2024

Вихованець обласного наукового ліцею представить Україну на міжнародній олімпіаді у Греції

Учень Обласного наукового ліцею м.Рівне, Олександр Єсін, потрапив до національної команди, яка представлятиме Україну на Міжнародній економічній олімпіаді в Греції.

Щоб пройти відбір, учаснику необхідно мати глибокі знання в галузі економіки та фінансів.

На початку травня в Києві відбувся національний фінал серед учнів старших класів. Конкурсанти змагались за можливість отримати гранти на навчання у Київській школі економіки, грошову винагороду, а також можливість захищати честь України на міжнародному рівні.

Цього року до змагань долучилося понад 9300 учасників. До фіналу дійшли 64 учні, серед яких визначили 10 переможців. 

Олександр Єсін, учень 10-го класу Обласного наукового ліцею м. Рівне, здобув почесне 4 місце.

Міжнародний фінал олімпіади відбудеться у вересні цього року в Афінах, Греція. У ньому візьмуть участь п’ять найкращих учнів з кожної країни, серед яких і наш ліцеїст. Передуватиме цьому підготовка учасників у грузинському Тбілісі.

Довідково. Економічна олімпіада в Україні проводиться за сприяння Міністерства освіти і науки України, Національного Банку України, Київської школи економіки, Монобанку та Genesis.

Вперше Україна долучилася до Міжнародної Економічної Олімпіади від Institute of Economic Education (INEV) у 2023 році завдяки зусиллям команди Центру Бендукідзе (Bendukidze Free Market Center) та підтримці Economic Fundamentals Initiative.

Олімпіада заснована у 2016 році в Чехії. Участь у ній наразі беруть представники 22 країн.